Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΡΜΟΝΙΑ (ΜΕΡΟΣ 30ο)

ΦΥΣΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ

    ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ

Ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στα κρυολογή­ματα και στους διάφορους ιούς, που κυκλοφορούν κατά τη διάρκεια του έτους. Παρ’ όλο που δεν πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα υγείας, εντούτοις, το κρυολόγημα αποτελεί κάποια δυσαρμονία μέσα στο ψυχοσωματικό σύστημα - πράγμα που κάνει το σώμα πιο ευάλωτο και αν η αρμονία και η ζωτικότητα δεν αποκατασταθούν στο σώμα και στον νου, τότε σιγά σιγά θα εμφανιστούν και άλλα σοβαρότερα προβλήματα. Οι παρακάτω οδηγίες μπορεί να φανούν χρήσιμες στα άτομα που παρουσιά­ζουν αυτή την αδυναμία.


ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ
1. Κακή διατροφή, πράγμα που οδηγεί σε συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό.
2. Έλλειψη βασικών θρεπτικών συστατικών.
3. Αδυναμία του ανοσολογικού συστήματος.
4. Ψυχολογικά προβλήματα που αναστέλλουν τις αμυ­ντικές δυνάμεις του σώματος.
5. Υπερβολική χρήση αντιβιοτικών.
6. Μικρόβια.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
Αρχικά θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε όταν πρωτοεμφανίζονται τα συμπτώματα κρυολογήματος, μετά τι να κάνουμε αν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, και τέλος πώς θα ενισχύσουμε τη γενική ζωτικότητα και αρμονία του σώματος, για να μην είναι πια ευάλωτο στα μικρό­βια.

ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
1.   Αρχίστε αμέσως να παίρνετε άφθονη βιταμίνη C. Μπορείτε να καταναλώνετε 500-1000 χλ. του γραμμαρί­ου, τρεις φορές τη μέρα. Μπορείτε επίσης να παίρνετε ταμπλέτες ψευδαργύρου δύο φορές τη μέρα. Καλύτερα είναι τόσο η βιταμίνη όσο και ο ψευδάργυρος να λαμβάνονται σε ταμπλέτες, για να μπορούν να πιπιλίζονται και να λιώνουν στο στόμα. Μ' αυτόν τον τρόπο, οι δραστι­κές δυνάμεις των δύο αυτών συστατικών απορροφούνται από τα κύτταρα της στοματικής κοιλότητας και του λάρυγγα και τα ενδυναμώνουν, έτσι ώστε να είναι σε θέση να προστατέψουν τον οργανισμό.
2.   Αμέσως κάντε πλύση ρουθουνιών και γαργάρα με αλατόνερο. Αν το κρυολόγημα δεν υποχωρήσει μετά την πρώτη μέρα, διακόψτε τις πλύσεις των ρουθουνιών αλλά συνεχίστε, τουλάχιστον για ένα τριήμερο, τις γαργάρες με αλατόνερο ή με λεμόνι διαλυμένο σε νερό.
3.   Αποφύγετε να τρώτε στερεές τροφές. Αποφεύγετε επίσης τα τυριά, το γάλα και γενικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς και το άσπρο αλεύρι, την άσπρη ζάχα­ρη και τα παράγωγά τους. Όλα αυτά δημιουργούν περίσ­σια βλέννα, η οποία κάνει πιο έντονα τα συμπτώματα του κρυολογήματος.
4.   Πίνετε άφθονα υγρά, ιδίως χυμούς εσπεριδοειδών, όπως πορτοκαλάδες, λεμονάδες και ζωμό grapefruit. Πίνετε επίσης πράσινο τσάι ή βότανα και σούπες από λαχανικά.
5.   Αν πεινάτε πολύ και θέλετε οπωσδήποτε να φάτε, τότε η καλύτερη τροφή είναι μια ωμή σαλάτα ή σούπα με άφθονα μπαχαρικά. Εξαιρετική σούπα γι’ αυτή την περίπτωση είναι μία κρεμμυδόσουπα που γίνεται με κρεμμύδια, σκόρδο, πιπέρι καγιέν, κανέλλα και άλλα μπαχαρικά.
6.   Μια άλλη μέθοδος που βοηθά το σώμα να καθαριστεί από τις συσσωρευμένες τοξίνες και ν’ αποκτήσει μεγα­λύτερη ζωτικότητα για την καταπολέμηση των μικρο­βίων είναι το κλύσμα.
7.   Η ανάπαυση και η βαθιά χαλάρωση βοηθάνε αποτε­λεσματικά στη θεραπεία κρυολογήματος. Κάντε επίσης ό,τι ασκήσεις σας ευχαριστούν. Όλα αυτά υποβοηθούν τις δραστικές ενέργειες του σώματος ν’ αναζωπυρωθούν και να δραστηριοποιήσουν τις ικανότητες τους για αυτοθεραπεία.
8.   Διατηρείτε το σώμα σας ζεστό και μακριά από ρεύ­ματα.
9.   Το μασάζ Σιάτσου, στο λαιμό και στο κεφάλι, συχνά είναι θεαματικά ευεργετικό σε περιπτώσεις κρυολογή­ματος. (Η ρεφλεξολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιη­θεί για την απελευθέρωση των ιγμορείων).

ΑΝ ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
1.   Συνεχίστε με τη βιταμίνη C (μέχρι 3000 χιλ. γρ. τη μέρα) και με τον ψευδάργυρο (μέχρι 20 χιλ. γρ. τη μέρα), ώσπου τα συμπτώματα να υποχωρήσουν εντελώς. Αν το κρυολόγημα διαρκεί πάνω από μια βδομάδα, ίσως πρέπει να ζητήσετε τη γνώμη του γιατρού για την αδυ­ναμία αυτή του οργανισμού σας να ξεπεράσει το πρό­βλημα.
2.   Εξακολουθείτε όσο είναι δυνατόν να αποφεύγετε τις στερεές τροφές. Πίνετε άφθονα υγρά, χυμούς και ζωμούς όλη τη διάρκεια της μέρας. Αν πεινάτε πολύ, τρώτε ωμές σαλάτες ή σούπες με μπαχαρικά.
3.   Κάντε ζεστά μπάνια, διατηρώντας το σώμα σας ζεστό ύστερα από το μπάνιο.
4.   Δώστε χρόνο στον εαυτό σας για αρκετή ανάπαυση και εφαρμόστε την τεχνική της βαθιάς χαλάρωσης και της αργής αναπνοής, έτσι ώστε να δώσετε την ευκαιρία στο σώμα σας να ανανεωθεί.
5.   Σταματήστε το καθάρισμα των ρουθουνιών, αλλά συνεχίστε τις τακτικές γαργάρες και, αν μπορείτε, το καθάρισμα του στομάχου, μέχρι την πλήρη εξαφάνιση των συμπτωμάτων.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΑΣ
1.   Περιοριστείτε, όσο είναι δυνατόν, σε ωμές τροφές (φρέσκα λαχανικά εποχής και φρούτα) εμπλουτισμένες με ολόκληρα δημητριακά και ξηρούς καρπούς. Για ένα χρονικό διάστημα αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
2.   Πίνετε άφθονους φρέσκους χυμούς λαχανικών και φρούτων.
3.   Παίρνετε βιταμίνη C και συμπλέγματα της Β (ιδι­αίτερα Β6). Επίσης, ψευδάργυρο και σκόρδο.
4. Δυναμώστε το ανοσολογικό σας σύστημα με καθη­μερινές αναπνευστικές ασκήσεις και με φυσική άσκηση.
5. Εφαρμόστε τακτικά την τεχνική της βαθιάς χαλά­ρωσης, όπου θα φαντάζεστε το αμυντικό σας σύστημα υγιές, δυνατό και άτρωτο.
6. Ζητήστε βοήθεια για να αντεπεξέλθετε από διάφορες ψυχολογικές αναστολές, που μπορεί να καταπιέζουν το αμυντικό σας σύστημα. Συγκινησιακά προβλήματα, όπως συναισθήματα απώλειας, κατάπτω­σης, απελπισίας και γενικά το άγχος και το στρες συχνά διαταράζουν και αδυνατίζουν το ανοσολογικό σύστημα.
7. Τα συναισθήματα αυτά μπορεί να είναι συνειδητά, αλλά μπορούν να είναι και ασυνείδητα - κρυμμένα βαθιά στο υποσυνείδητο. Ζητήστε την κατάλληλη βοή­θεια για να τα φέρετε στην επιφάνεια και να τα εκφράσετε με αποτελεσματικό και θετικό τρόπο.
8. Να κάνετε ασκήσεις και βαθιές αναπνοές στη φύση. Το κολύμπι, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, είναι πολύ καλή άσκηση για να ενισχύσετε το ανοσολογικό σας σύστημα ενάντια στα μικρόβια. Τα ίδια αποτελέσματα έχουν και τα τακτικά κρύα ντους.
9. Προσπαθήστε να νιώθετε ευχαριστημένοι και ήρεμοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου