Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΡΜΟΝΙΑ (ΜΕΡΟΣ 27ο) - A

ΣΠΟΥΔΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΩΝ 5 ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η βάση της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής είναι η Αρχή των 5 Σημείων.
Αυτά τα 5 Σημεία σχηματίζουν ένα κύκλο, ο οποίος ανάλογα με τη σωστή ή όχι ακολουθία, είναι ή Παραγωγικός ή Κατα­στροφικός.
Σε κάθε ένα από αυτά τα 5 Σημεία αντιστοιχούν Όργανα- Μεσημβρινοί, Λειτουργίες, Εποχές, Αισθήσεις, Στοι­χεία, και γενικά όλα όσα υπάρχουν στη ψυχοσωματική υπό­σταση του ανθρώπου και στη φύση.
Θα μελετήσουμε εδώ τα 5 Στοιχεία του κύκλου των 5 Σημείων.
Η μελέτη θα περιοριστεί στην προσφορά- επίδραση του κάθε Στοιχείου στη Ψυχοσωματική Εναρμόνιση του ανθρώπου και κατ’ επέκταση στην Ευζωία και Μακρο­ζωία του.
Σε άλλη μελέτη θα αναλυθεί η μεταξύ τους αλληλεπίδραση μέσα στο κύκλο των 5 Σημείων.


ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ
Τα Στοιχεία αυτά με τη σειρά τους στον κύκλο των 5 Σημείων είναι:
Νερό, Αέρας, Φωτιά, Γη, Μέταλλο.

Νερό.
Το 70 % του σώματός μας αποτελείται από νερό.
Πολλές φορές μισοαστεία μισοσοβαρά αναρωτιέμαι αν το νερό βρήκε τους ανθρώπους σαν ένα ακόμη μέσον αυτομεταφοράς του.
Οι περισσότερες θεωρίες προέλευσης της ζωής στον πλανήτη λένε πως είναι από τη θάλασσα.
Ας αφήσω όμως αυτά για επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων.
Το Νερό θα μπορούσα να το ονομάσω σούπερ τροφή για τον άνθρωπο.
Κι αυτό διότι, χωρίς το ίδιο να έχει θερμιδική απόδοση, βοηθά­ει πάρα πολύ στον μεταβολισμό των κυττάρων και στην αρμονική ομοιοστασία του μεσοκυττάριου χώρου.
Το αίσθημα της δίψας δημιουργείται, όταν ελαττωθεί η ποσό­τητα του μεσοκυττάριου υγρού και ο σοφά φτιαγμένος οργανι­σμός μας διψάει για να το αναπληρώσει.
Κατά μέσο όρο πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό τη μέρα.
Το Νερό επίσης είναι το βασικότερο μέσο αποβολής όλων των προϊόντων του μεταβολισμού μέσω των ούρων, των κοπράνων, του ιδρώτα και της αδήλου αναπνοής. Επιδρά επίσης στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος, είτε με την πόση του,
(πολλές φορές όταν κάποιος βρίσκεται σε μια, ξαφνική ή όχι, συγκινησιακή φόρτιση, το πρώτο που του δίνουμε είναι ένα ποτήρι νερό), είτε με τα μπάνια.
Είναι γεγονός ότι ακόμη και ένα απλό μπάνιο, κρύο ή ζεστό, χαλαρώνει και ηρεμεί.
Ωστόσο, η ευεργετική επίδραση του μπάνιου μπορεί να εμπλουτιστεί με τεχνικές που προσφέρουν περισσότερα στον οργανισμό μας, στην Ευζωία και στη Μακροζωία, μέσω της Ψυχοσωματικής Εναρμόνισης, που επιτυγχά­νεται.
Μια από αυτές τις τεχνικές, πολύ βασική, είναι η εξής:
Μπαίνουμε στη μπανιέρα σε νερό θερμοκρασίας 37, 5 βαθ­μούς Κελσίου (τόση είναι η θερμοκρασία του υγρού μέσα στη μήτρα της γυναίκας κατά τη διάρκεια της κύησης).
Δεν κάνει μεγάλη διαφορά αν το νερό είναι λίγο πιο πάνω ή πιο κάτω από τη θερμοκρασία αυτή.
Καλύτερα πάντως να είναι 37,5 βαθμούς Κελσίου, διότι αυτό βοηθά την Κυτταρική Μνήμη.
Παραμένουμε μέσα στο νερό για μισή ώρα. Κατά τη διάρ­κεια αυτή, ονειρευόμαστε ότι πραγματικά είμαστε έμβρυα στον τελευταίο μήνα και ετοιμαζόμαστε να ξαναγεννηθούμε. Οραματιζόμαστε κατά κάποιο τρόπο πώς περνάγαμε μέσα στη μήτρα της μητέρας κατά την περίοδο της κυοφορίας μας.
Μετά από μισή ώρα βγαίνουμε από το νερό οραματιζόμενοι ότι εκείνη τη στιγμή γεννιόμαστε στην αίθουσα κάποιου μαιευ­τηρίου.
Παραμένουμε για 5' να κρυώσει το αίμα, που έχει συγκε­ντρωθεί λόγω αγγειοδιαστολής στο δέρμα μας, οραματιζόμα­στε πως κλαίμε και τσιρίζουμε σαν τα νεογέννητα που βρέθη­καν έξω από τη θαλπωρή της μήτρας, έως ότου η μαία θα τα τυλίξει και θα τα ζεστάνει. Μπορούμε να το κάνουμε. Είναι ό,τι καλύτερο.
Μετά τυλιγόμαστε με το μπουρνούζι φανταζόμενοι πως η μαία μας τυλίγει με την πετσέτα και μας ζεσταίνει.
Έτσι, χαρούμενοι και χαλαροί παίρνουμε το μισόσκληρο σφουγγάρι της λίφης και το περνάμε πάνω στο δέρμα μας κατά τις πορείες των ενεργειακών μεσημβρινών του κορμιού μας.
Αυτή την τεχνική την κάνουμε μια φορά κάθε πρωί μετά τις ασκήσεις Γιόγκα και κάθε βράδυ πριν τον διαλογισμό εισόδου στον ύπνο. (βλ. ‘’ Μια μέρα Ψυχοσωματικής Εναρμόνισης”).
Τι πετυχαίνουμε με αυτή την τεχνική:
1.   Επαναρρύθμιση του βιολογικού μας θερμοστάτη - υποθάλα­μος εγκεφάλου, ώστε όλες οι λειτουργίες του οργανισμού μας να γίνονται σε 1-2 βαθμούς πιο κάτω από το σύνηθες και κουραστικό 36,5 με 37.
1.1. Αυτό δίνει στα όργανά μας την ευκαιρία να ξαποστάσουν και να φρεσκαριστούν, ιδιαίτερα την καρδιά, η οποία, ας μη ξεχνάμε, είναι και γένους θηλυκού.
1.2. Καταλαγιάζει την επιθετικότητα του Ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο, όταν “ανάψουν, που λένε, τα αίματα”, δηλαδή όταν υπερθερμαίνεται, έχει την τάση να επιτίθεται στα δικά μας τα κύτταρα, όταν δεν βρίσκει ξένα.
Η ρύθμιση του θερμοστάτη μπορεί να γίνει και με συστηματι­κά κρύα ντους, ιδιαίτερα για εκείνους που δεν θέλουν να δια­θέσουν τον χρόνο που απαιτεί η τεχνική με το μπάνιο.
2.   Υποβολή του εύπιστου νου μας ότι κάτι νέο γεννιέται.
Έτσι αυτός, πιστός υπηρέτης του ενστίκτου της Αναπαραγω­γής και της Διαιώνισης του Είδους, επηρεάζει το Νευρικό και Ορμονικό μας σύστημα, ώστε αυτά τα συστήματα να τροφοδο­τούν τον οργανισμό μας με ό,τι καλύτερο υλικό διαθέτει και να εναρμονίζουν τις λειτουργίες των οργάνων στον καλύτερο βαθμό, συμβάλλοντας έτσι στην διαρκή ανανέωση και μακρο­ζωία τους.
Αέρας
Με αυτό το Στοιχείο θα αναφερθώ κυρίως στη λειτουργία της Αναπνοής.
Είναι από τις βασικότερες λειτουργίες.
Με τη πρώτη εισπνοή ξεκινάει η ζωή και με την τελευταία εκπνοή τελειώνει.
Με την εισπνοή παίρνουμε οξυγόνο, απαραίτητο για τις μεταβολικές λειτουργίες όλων των κυττάρων, και με την εκπνοή αποβάλλουμε τα απόβλητα αυτών των λειτουργιών, όπως το διοξείδιο του άνθρακα και τις τοξίνες.
Επίσης, η σωστή, απαλή αναπνοή βοηθά και στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος.
Όμως λίγοι άνθρωποι ξέρουν να αναπνέουν σωστά. Αναπνέουν ή πιο λίγο ή πιο πολύ αέρα και δεν είναι σε θέση να τον καταναλώσουν πλήρως.
Στο μοναστήρι του Σαμάγιε, στο Θιβέτ, οι μοναχοί έχοντας σπουδάσει πάρα πολύ το θέμα της αναπνοής έλεγαν: “τα πνευ­μόνια μας δεν είναι υποζύγια για να σέρνουν κάρα, ούτε απο­θήκες για να γεμίζουν αράχνες”.
Ήθελαν με αυτή τη φράση να δείξουν ότι το οξυγόνο πρέπει να προσφέρεται στα κύτταρα στη σωστή δόση, ώστε, μαζί και με άλλες διεργασίες (όπως π.χ. τον συντονισμό της αναπνοής με κάθε ενέργεια, σωματική ή πνευματική που κάνουμε) να επι­τυγχάνεται η πλήρης κατανάλωση του οξυγόνου_ αντίθετα, το πλεονάζον οξυγόνο συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό στη δημιουρ­γία όξινων ελεύθερων ριζών, οι οποίες με τη σειρά τους ή καταστρέφουν τα κύτταρα ή τα αποδιοργανώνουν με τέτοιον τρόπο, που γίνονται καρκινικά, αυτοάνοσα ή αλλεργικά, με αποτέλεσμα να στρέφονται ενάντια στον οργανισμό. Βιολογικές μελέτες απέδειξαν ότι ζώα με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής είναι εκείνα που, πέρα από άλλους παράγοντες- γενετι­κούς κλπ., έχουν αρμονικές αναλογίες κατανάλωσης οξυγό­νου σε σχέση με το σωματικό τους βάρος, έτσι ώστε να δημι­ουργούν λιγότερες ελεύθερες ρίζες υπεροξειδίων κατά τον μεταβολισμό του οξυγόνου.
Πρέπει να ανασαίνουμε βαθιά, ήρεμα, αργά, ρυθμικά, όπως είναι ο φλοίσβος της ήρεμης θάλασσας, που έρχεται απαλά, γλυκοφιλάει την ακρογιαλιά, και αποσύρεται ήρεμα.
Είναι εύκολο να εξασκηθούμε στην τεχνική της Πλήρους Αναπνοής και να μάθουμε να συντονίζουμε κάθε μας ενέργεια, είτε σωματική, είτε νοητική, με την αναπνοή μας.
Καλό είναι επίσης να συνηθίσουμε να οραματιζόμαστε ότι με κάθε εισπνοή βάζουμε μέσα μας ενέργεια και ζωντάνια και με κάθε εκπνοή αποβάλλουμε κάθε τι το άχρηστο και βλαβερό. Επίσης, η σωστή Αναπνοή χαλαρώνει και ευθυγραμμίζει τη Σπονδυλική Στήλη. Έτσι, μπορούν και κυκλοφορούν ελεύθερα, μέσω των νευροτομίων του Νωτιαίου Μυελού, η ενέργεια και οι νευρικές ώσεις προς όλα τα όργανα.

Φωτιά
Το Στοιχείο της Φωτιάς στην Κινέζικη Φιλοσοφία αντιστοιχεί στον ενεργειακό Μεσημβρινό της Καρδιάς, που έχει σχέση με τις Συγκινησιακές και Συναισθηματικές λειτουργίες. Όλες οι γλυκαντικές αισθήσεις, που πηγάζουν από μέσα μας, σαν αποτέλεσμα εκπλήρωσης στόχων, ιδανικών, προ­σφοράς, αγάπης, ανιδιοτελών σχέσεων, ουράνιου αναγεννητικού έρωτα, κρατούν τη φωτιά της ζωής ζωηρή και δυνατή, δίνοντας ισχυρότατα ερεθίσματα για ευζωία και μακροζωία.
Και όσον αφορά τους υψηλούς στόχους, τα ιδανικά κ.λ.π. είναι αυτονόητη η ευεργετική προσφορά τους με το υψηλό νόημα που δίνουν στη ζωή και για αυτό δεν χρειάζεται να αναλυθεί πιο πολύ.
Στο άρθρο αυτό θα μελετηθεί ο Έρωτας σαν στοιχείο Ψυχοσω­ματικής Εναρμόνισης, ευζωίας και μακροζωίας.
Να προσέλθει, λοιπόν, στη σκηνή, περήφανα, μεγαλό­πρεπα και γιορταστικά ο Ουράνιος Αναγεννητικός Έρωτας.
Ο Έρωτας αποτελεί καθημερινή πραγματικότητα για όλους τους ανθρώπους.
Αυτό το Θεϊκό Δώρο, το τόσο σπουδαίο και λαχταριστό, αλλά
και τόσο παρεξηγημένο και κυνηγημένο από θρησκείες, εκκλη­σίες, ηθικές, που δεν τολμούν να είναι “ανήθικες”, κ.λ.π.
Μας έχουν καταφέρει να εγγράψουμε στο υποσυνείδητο μας τον έρωτα σαν αμαρτία, έγκλημα, ατιμία, κ.ά. και να ντρεπό­μαστε όχι μόνο να δείξουμε ότι τον χαιρόμαστε, όπως όλα τα άλλα ζώα και πουλιά στη φύση, αλλά ακόμη και να αναφέρου­με κάποιο πρόβλημά μας σχετικά με αυτόν.
Υγεία, ζωντάνια, ευρωστία είναι βασικές καταστάσεις στη διάρκεια της αναπαραγωγικής ζωής.
Το DNA τροφοδοτεί απλόχερα ό,τι καλύτερο για τη διαιώνιση του είδους.
Ας το ξεγελάσουμε λοιπόν με τις τεχνικές μας.
Ας κρατήσουμε τις ερωτικές φωτιές μας τόσο ζωηρές και δυνα­τές, που να το κάνουμε να τα χάσει.
Κρατώντας τα ορμονικά μας επίπεδα σε εφηβικές στάθμες, να το κάνουμε να νομίζει πως κάθε φορά που κάνουμε έρωτα, μπαίνουμε σε φάση αναπαραγωγής.
Σίγουρα θα πετύχουμε πολλά έτσι.
Είναι ωραίο να προσπαθούμε με ανθρώπινο τρόπο να πετύχουμε κάτι που στην αρχή φαίνεται αδύνατο.
Ο μεγάλος οραματιστής και εμπνευστής αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων του ανθρώπου, Τσε Γκεβάρα, έλεγε: “Ας είμα­στε ρεαλιστές. Ας κυνηγάμε το ακατόρθωτο”.
Εγώ, ο ελάχιστος μπροστά του, θέλω να προσθέσω:
“κι αν δε το πετύχουμε, δεν έγινε και τίποτα. Θα το έχουμε ευχαριστηθεί τουλάχιστον. Θα έχουμε ευχαριστηθεί την καλή προσπάθεια, την ωραία τρέλα για κάτι που δεν βάζει ο νους των πολλών και τέλος τη γνώση και τη πείρα που θα έχουμε αποκτήσει φτά­νοντας στην Ιθάκη”.
Μια πολύ καλή Τεχνική είναι η εξής:
Οραματιζόμαστε σε κάθε σεξουαλική επαφή ότι αυτή θα κατα­λήξει σε κύηση.
Ευχαριστιόμαστε στο έπακρο κάθε σημείο από το αγαπημένο συντροφικό κορμί οραματιζόμενοι ότι αυτό θα αναπαραχθεί μέσα από την υπέροχη ένωσή μας.
Κάθε φορά που φτάνουμε πριν τον οργασμό, δεν τελειώνουμε, αλλά νοερά ανεβάζουμε αυτή την ορμητική ζεστή ενέργεια μέσα από τη σπονδυλική στήλη στον εγκέφαλο, όπου από τη μια μας γλυκαίνει αφάνταστα, σαν οργασμός, και από την άλλη υπογραμμίζει και επιβεβαιώνει τον οραματισμό της αναπαρα­γωγής.
Συνεχίζουμε έτσι ανεβάζοντας διαρκώς προοργασμικά κύματα μέσω της σπονδυλικής στήλης στον εγκέφαλο.
Είναι αφάνταστη η ερωτική χαρά, που νιώθει το ζευγάρι με αυτό τον τρόπο.
Η ερωτική συνεύρεση μπορεί να συνεχιστεί έτσι για όση ώρα θέλουν.
Όταν θελήσουν να σταματήσουν, μπορούν να τελειώσουν με οργασμό και εκσπερμάτιση, ή όχι. Στην ανατολή αυτή την τεχνική την κάνουν μερικοί και σαν μέσο αντισύλληψης. Επίσης, το ζευγάρι στις άλλες στιγμές της ζωής του πρέπει να κρατά ζεστό το ενδιαφέρον του ενός προς τον άλλον, να το εκδηλώνει συνέχεια με ματιές, τρυφερά λόγια, χιούμορ (και μάλιστα όπου δεν προκαλεί τον “καθωσπρέπει” κόσμο, με αγκαλιές και χάδια) και σε περίπτωση που όλα αυτά δημιουρ­γούν την επιθυμία να έχει σεξουαλική επαφή να μην την ανα­βάλει.
Επιπλέον, είναι σημαντικό για το ζευγάρι να πιστεύει ότι η ένωση με τον σύντροφο είναι η ολοκλήρωση με το έτερον ήμισυ, που σε κάνει άτρωτο και αθάνατο.
Η αθάνατη ψυχή θέλει να κάτσει κι άλλο σε αυτό το σώμα, που έτσι ολοκληρωμένο γίνεται αθάνατο.

Γη
Αυτό το Στοιχείο συνδέεται άμεσα με τη Διατροφή.
Το είδος, η ποσότητα, της τροφής έχουν μεγάλη σημασία στη ζωή μας.
Οι ζωντανές τροφές του Φυτικού κόσμου, συνδυασμένες και μαγειρεμένες σωστά, δίνουν τη γαλήνια ενέργεια που κάνει τον άνθρωπο πιο αποτελεσματικό και πιο χαρούμενο.
Οι τροφές του ζωικού κόσμου ή οι συντηρημένες τροφές μάς κάνουν επιθετικούς, νευρικούς ή νωθρούς και ανήσυχους αντίστοιχα.
Επίσης, όσο λιγότερη ποσότητα τρώμε, είναι πιο ευεργετικό. Οι μοναχοί στο Σαμάγιε έλεγαν: “καλύτερα να τρώμε μικρές ποσότητες κακής τροφής παρά μεγάλες καλής τροφής”. Πειραματόζωα, στα οποία μείωσαν τις θερμίδες, ζούσαν περισ­σότερο από τα άλλα.
Το υπερβολικό βάρος προκαλεί ατονία και στερεί τις χαρές της ζωής και γρήγορα γηράσκει και σκοτώνει.
Η καλή μάσηση της τροφής παίζει σπουδαίο ρόλο. 30 έως 40 φορές πρέπει να μασάμε τη μπουκιά, όποια κι αν είναι, να είμαστε αυτοσυγκεντρωμένοι τη στιγμή της μάσησης και να οραματιζόμαστε πως λαμβάνουμε την ενέργεια της Γης μέσα από τη χάρη του Ουρανού.
Οι ώρες που τρώμε έχουν μεγάλη σημασία.
12.00-20.00     είναι ο χρόνος της πέψης και τότε μπορούμε να φάμε τη στερεά και ίσως την πιο δυσκολοχώνευτη τροφή.
20.00-08.00     είναι ο χρόνος της αφομοίωσης, που ταυτίζεται και με την περίοδο της “παρασυμπαθητικοτονίας”, όπου όλα τα όργανα ξεκουράζονται και δεν επιτρέπεται καμιά λήψη τρο­φής.
08.00-12.00     είναι ο χρόνος της απέκκρισης και επιτρέπονται μόνο χυμοί και φρούτα.
Είναι μεγάλο λάθος να παραβιάζουμε αυτά τα ωράρια. Αν π.χ. φάμε κάτι άλλο στον χρόνο της απέκκρισης, τότε αυτή ανα­στέλλεται και αρχίζει η πέψη αυτού που φάγαμε. Αποτέλεσμα του σταματήματος της απέκκρισης είναι το να μη μπορεί ο οργανισμός να αποβάλλει τις τοξίνες και άλλα βλαβερά στοι­χεία, που απεκκρίνονται κατά τη φάση αυτή, με αποτέλεσμα αυτά συσσωρευμένα να μας αρρωσταίνουν και -μη ξέροντας τι να κάνουμε- να απορούμε και να λέμε: “Μπα! Πώς αρρώστησα;”.
Η νηστεία μια φορά την εβδομάδα βοηθά στην αποτοξίνωση και ξεκούραση του οργανισμού.
Κατά τη διάρκεια της επιτρέπεται μόνον νερό και χυμοί φρού­των.

Μέταλλο
Με αυτό συμβολίζεται η Ουράνια προβολή και εκφράζεται η Θετική Σκέψη.
Λένε οι διανοητές: “φάε την πιο βρώμικη τροφή, πιες το πιο βρώμικο νερό, ανάπνευσε τον πιο βρώμικο αέρα, κάνε τον πιο ανούσιο έρωτα, αλλά σκέψου θετικά.Το Στρες και το Άγχος και οι Αρνητικές σκέψεις θα σε βλάπτουν πολύ περισσότερο”.
Ο άνθρωπος σχεδόν προγραμματίζει το τέλος του πάνω στη γη. Αυτή είναι η χειρότερη Αρνητική σκέψη που την προβάλει από τον νου σε όλα τα όργανα, καταστρέφοντας έτσι τις λειτουρ­γίες τους, με αποτέλεσμα το πρόωρο γήρας.
Από τη πρώτη μας κιόλας αναπνοή μαθαίνουμε πως θά’ρθει κάποτε και η τελευταία.
Αυτή η δύναμη της υποβολής επηρεάζει πάρα πολύ τις λει­τουργίες μας.
Το σώμα είναι υπάκουος υπηρέτης του μυαλού.
Όσο κι αν φροντίζουμε τον εαυτό μας με σωστές αναπνοές, διατροφή, μπάνια κ.λ.π., αν πιστεύουμε πως κάποια στιγμή θα φύγουμε από τη ζωή, θα φύγουμε.
Στατιστικές λένε πως πολλοί άνθρωποι φεύγουν από αυτή τη ζωή στην ηλικία που έφυγε ο γονιός με τον οποίο είχαν ταυτι­στεί πιο πολύ μαζί του.
Μελέτες απέδειξαν πως κάθε ζώο ζει 5 φορές τα χρόνια που απαιτούνται για την πλήρη ανάπτυξή του.
Στον άνθρωπο αυτό ολοκληρώνεται στα 25 χρόνια.
Άρα, βιολογικά θα πρέπει να θεωρηθεί σαν τέρμα τα 125 χρό­νια.
Αυτό όσοι το έχουν πετύχει, τους θεωρούμε φαινόμενα θαυμα­σμού.
Πιστεύω πως μπορούμε να ζήσουμε τόσο και περισσότερο ακόμη.
Ας είναι ουτοπία να λέμε πως θα ζήσουμε 200 χρόνια.
Ας πράττουμε σωστά και ας μην αγχωνόμαστε, κι ας ζήσουμε όσα χρόνια να’ ναι.
Πάλι ωραία θα έχουμε περάσει και θα έχουμε εξελιχθεί πάρα πολύ.

Επίλογος-Συμπέρασμα:
Προσωπικά, πιστεύω αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω με τον νου και το σώμα μου.
Δεν ξέρω ούτε από πού ήρθαμε σ’ αυτή τη ζωή, ούτε πού θα πάμε μετά από αυτή.
Εξάλλου είναι κάτι που δεν με απασχολεί καθόλου.
Με ενδιαφέρει σε αυτή τη ζωή να ζήσω σωστά και δημιουργι­κά.
Να εξελιχθώ μέσα από απλές ανθρώπινες πράξεις καλοσύνης, προσφοράς και αναζήτησης.
Μέσα από συνθήκες όμορφες που θα δημιουργώ με χαρά και ευαισθησία για μένα και τους άλλους ανθρώπους.
Θέλω, λοιπόν, αυτή τη ζωή να τη ζήσω όσο πιο πολύ θα μπορέ­σω.
Γι’ αυτό και όλη μου η επιστημονική φροντίδα για την ευζωία και τη μακροζωία.
Για να το πετύχω αυτό, πρέπει να έχω σώμα και νου σε συνεχή και σωστή Εναρμόνιση.
Σε αυτό με βοηθάνε μέχρι τώρα οι σπουδές μου στη Δυτική Ιατρική, στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και Φιλοσοφία και Αυτογνωσία στην Αρμονική Ζωή και την εφάρμοσα σαν συντονιστής γιατρός στην ομάδα υγείας της Αρμονικής ζωής, και τέλος η ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ. Σε όλα αυτά προσφέρω αυτό το μικρό πόνημα.

Θέλω να πιστεύω πως έγινε μια αρκετά ωφέλιμη μελέτη των 5 στοιχείων,
πως οι τεχνικές που αναφέρθηκαν είναι οι πιο απλές από όσες έχω διαμορφώσει χρόνια τώρα και εύκολες για να γίνουν. Εύχομαι ολόψυχα να βοηθηθείτε στη χαρά της ζωής και στην εξέλιξή σας.

Να είστε πάντα καλά.

Προσοχή: H σωματική και ψυχολογική σας υγεία είναι αποκλειστι­κά δική σας ευθύνη. Πάντα να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε τεχνική ή μέθοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου