Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΡΜΟΝΙΑ (ΜΕΡΟΣ 4ο)



Είναι αυτονόητο ότι όταν χτίζουμε ένα σπίτι η ποιότητα του τσιμέντου, του σίδερου, του ξύλου, των τούβλων και των άλλων υλικών θα καθορίσουν το πόσο γερό και στα­θερό θα είναι.
Καταλαβαίνουμε ότι το αυτοκίνητό μας δεν μπορεί να κινηθεί, αν αντί για ειδικά καύσιμα το γεμίσουμε με μαγει­ρικό λάδι ή γάλα ή σκέτο νερό - υγρά που θα καταστρέ­ψουν τη μηχανή του αυτοκινήτου σε περίπτωση που θα προσπαθήσουμε να το βάλουμε μπροστά.
Γενικά, είναι ολοφάνερο ότι η σταθερότητα και η μακρο­ζωία οποιουδήποτε αντικείμενου, μηχανήματος ή ζωντανού οργανισμού εξαρτάται από την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή και λειτουργία του. Θα λειτουργήσει καλά ή άσχημα ανάλογα με τα συστατικά που του παρέχουμε για τη λειτουργία του.
Ωστόσο, η προσκόλληση στις αισθησιακές απολαύσεις μέσω των αισθητήριων της γλώσσας και του ουρανίσκου δεν μας αφήνει περιθώρια για να μπορέσουμε να προσαρ­μόσουμε την παραπάνω θεωρία στη φροντίδα του σώματος και του νου μας.
Το ανθρώπινο σώμα και ο ανθρώπινος νους δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά, αν στερούνται βασικά θρεπτικά συστατικά, ιδιαίτερα βιταμίνες και μέταλλα. Επίσης, δεν υπάρχει σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, όταν το σώμα γεμίζει από χημικές τοξίνες, τις οποίες το σώμα αδυνατεί να επεξεργαστεί, να διασπάσει και να απο­βάλει,.

Οι τοξίνες αυτές παραμένουν μέσα στο σώμα και εμποδί­ζουν τη λειτουργία των διαφόρων οργάνων συμπεριλαμβα­νομένου και του νευρικού συστήματος. Συσσωρεύονται στη χολή και στα νεφρά με μορφή πέτρας, στις κλειδώσεις με μορφή αλάτων, και στους μυς, κάνοντας τους ευάλω­τους σε ρευματικές παθήσεις. Προσκολλώνται στα αιμοφό­ρα αγγεία και μπορούν να προκαλέσουν αρτηριοσκλήρωση, υπέρταση, καρδιακή ανεπάρκεια καν εγκεφαλικά επεισόδια. Δημιουργούν φλεβίτιδα και άλλα κυκλοφορικά προβλήματα σ' ολόκληρο το σώμα. Γίνονται η αίτια εξασθένησης οργάνων, όπως το συκώτι και το πάγκρεας, και τελικά οδηγούν στην κακή τους λειτουργία.
Οι τοξίνες, επίσης, προκαλούν ένα μεγάλο αριθμό δερματικών παθήσεων, κάνουν το σώμα πιο ευάλωτο σε μικρόβια και μικροοργανισμούς και αδυνατίζουν τόσο το νευρικό όσο και το ανοσολογικό σύστημα, προκαλώντας έτσι διάφορες άλλες αρρώστιες.
Όμως, δεν έχουμε κατανοήσει τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στις τροφές που καταναλώνουμε και στις καταστάσεις που δημιουργούνται στο σώμα και τον νου μας .
Γιατί λοιπόν να υποφέρουμε τόσο για μια τέτοια στιγμιαία, παροδική απόλαυση; Φταίει και η έλλειψη παιδείας για σωστή διατροφή καθώς και ο λανθασμένος τρόπος που ανατραφήκαμε.
Μας προγραμματίσανε να τρώμε λάθος και το βρίσκουμε φυσικό .
Όλο και περισσότεροι γιατροί σήμερα αναγνωρίζουν τη σημαντική σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη διατροφή και στην κατάσταση της υγείας μας και συμβουλεύουν τους ασθενείς τους σχετικά. Εκατοντάδες επιστήμονες έχουν γράψει βιβλία γι’ αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παρατηρείται μια ουσιαστική στροφή προς την υγιεινή διατροφή, μια κίνηση που σπρώχνει τον κόσμο μακριά από το κρέας, πιο κοντά σε φρέσκα προϊόντα, μακριά από το άσπρο αλεύρι και τα παράγωγά του και πιο κοντά στα ακατέργαστα, ολόκληρα δημητριακά.

Ο κόσμος ξυπνά και προσανατολίζεται προς αυτή την αναμφισβήτητη αλήθεια.
Μην καθυστερείτε. Αρχίστε να τρώτε υγιεινά. Είναι κρίμα να υποφέρουμε από διάφορες παθήσεις. Είναι καλύτερα να διατηρήσουμε την καλή μας υγεία και την ζωτικότητα. Η υγεία μας είναι στα χέρια μας.
Πληροφορηθείτε λοιπόν τι τροφές πρέπει να αποφεύγετε και τι πρέπει να τρώτε για να διατηρήσετε όσο είναι δυνατόν την υγεία και την ζωτικότητα σας.

Μερικές γενικές οδηγίες για τα άτομα που έχουν ευαίσθη­τη υγεία είναι οι εξής:
1.   Αποφεύγετε το κρέας όσο είναι δυνατόν. Είναι η βασι­κή πηγή τοξινών για το σώμα.
2.   Αποφεύγετε την άσπρη ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι. Μειώνουν τα αποθέματα των βασικών βιταμινών και των μετάλλων, που είναι απαραίτητα συστατικά για την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και συνεπώς όλων των συστημάτων του οργανισμού. Μπορείτε να τα αντικα­ταστήσετε με αλεύρι από ολόκληρα δημητριακά, μέλι, μελάσα πετιμέζι και χαρουπόμελο, που είναι καλές πηγές για βιταμίνες και μέταλλα.

3.   Αποφεύγετε τις τροφές που διατηρούνται με χημικά συντηρητικά ή κυκλοφορούν σε κονσέρβες, καθώς και τα υπέρ- επεξεργασμένα προϊόντα. Όλα αυτά είναι νεκρές τροφές, που απομυζούν τη ζωντάνια του οργανισμού σας. Προτιμάτε τα φρέσκα λαχανικά, τα φρούτα, τους ολόκλη­ρους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς.
4.   Αποφεύγετε να μαγειρεύετε με λάδι. Το λάδι πρέπει να προστίθεται στο φαγητό ωμό μετά το μαγείρεμα. Τα ζεσταμένα λάδια και τα φαγητά που μαγειρεύονται με λάδι προκαλούν ένταση στο συκώτι και κατά συνέπεια σε ολόκλη­ρο το σώμα.
5.   Αν έχετε πρόβλημα πέψης προσπαθήστε να ακολουθεί­τε τις οδηγίες για τον συνδυασμό τροφών. Προσέχετε να μην συνδυάζετε μεγάλη ποικιλία τροφών σε ένα και μόνο γεύμα.
Πέντε απλές συμβουλές. Αν το σώμα σας εμφανίζει συμπτώματα αδυναμίας, βοηθήστε το ακολουθώντας αυτές τις απλές οδηγίες που σας δώσαμε. Αν νιώθετε υγιής και δεν έχετε προβλήματα, ακολουθήστε τις έτσι κι αλλιώς για να μην τα αποκτήσετε.